torsdag 23 december 2010

One of a kind

Vi brukar läsa bok innan Pricken ska sova. Knacka på! heter en av dem, och går i princip ut på att knacka på sidor med dörrar och vända blad och se vem som bor där.

Pricken har börjat krafsa med sina små händer på boken (och bara den) och jag är nog den absolut första föräldern någonsin som säger detta: Jädrar i havet, vilket begåvat barn jag har!

tisdag 21 december 2010

Ibland brakar omvärlden ihop

De här snörena till hissgardinen. Vad är det för ondskefullt påhitt? En liten felriktad snärt och det blir en gigantisk härva utan lösning. Vzzzzztblöörk. Man kan ju få härdsmälta i huvudet för mindre.

Bah.

måndag 20 december 2010

Wazzup?

Voj voj. Julstöket är i full gång. Som om det inte räckte med att städa lite fint så håller vi på att göra i ordning Prickens rum (tapeter på plats!), skottar gården på repeat eftersom det vägrar sluta snöa samt städa kylen från saker som har ludd på sig och då julgodiset på något magiskt sätt försvunnit i tomma intet så måste vi ju koka ny knäck och en andra sats Rocky Road är redan förpackad. Man gör det inte lätt för sig.

Pricken har passerat 8,5 kg och mäter nu 67 cm över marken (om han står upp, kanske säkrast att förtydliga). Han har börjat göra glädjetjut likt en hundleksak och förra veckan var det tågpremiär till Hufvudstaden. Mycket lyckat! Pricken var helt slut efter en dag full av nya intryck, så han hade lite svårt att komma till ro på vägen hem men efter en stund gosade han in sig i mitt knä och vi kramades resten av färden. Älskade lille vän!

Måste ju ändå konstatera att det inte bara var negativt att vara ofrivilligt barnlös. Om det inte varit för det så hade jag aldrig lärt känna dessa fantastiska människor jag numera titulerar Vänner. Tack för att ni finns!

God Jul!

Klicka här! :-)

http://www.pampers.se/sv_SE/onebyone

måndag 13 december 2010

Det håller jag om dig med

Jag kom hem i lördags från en enmansshow till köpis och berättade för P när jag kom hem att jag nog höll på att få äggstockni.. NEJ mjölkstockning, och att det var aplång kökorv på IKEA.

Och så säger de att amningshjärna är en myt. Hjääääälp....

tisdag 7 december 2010

Nobelpriset 2010 - ÄNTLIGEN!

Tack, Robert Edwards! Jag vet, jag borde sagt det tidigare, men har inte kommit mig för. Tack! Utan dig hade inte Pricken funnits. Ofattbara tanke.

IVF har varit väldigt kontroversiellt. Till viss del kan jag förstå att en del ser det så, vilka är vi att leka gud – ändra det naturliga urvalet? Men IVF är ingen konstgjord befruktning, utan assisterad befruktning. Det är definitivt ingen garanti för att få barn. En hjälp på vägen. Men absolut inte den ultimata lösningen på mångas problem. Mycket är ännu outforskat och många är de som har de bästa förutsättningar men som ändå inte lyckas.

Och är det något som är säkert så är det att livet är orättvist. Vem som helst kan bli med barn med vem som helst, när som helst och hur som helst. En del råkar gnida sig mot en herrcykel eller tvättar makens kalsonger och –poff– så är de på smällen. Har jag hört. Men det är många som skulle bli de allra bästa föräldrarna som aldrig får chansen. Eller får vänta väldigt länge på att få den.

Vi fick den. Idag är det exakt ett år sen som vi såg det andra strecket på graviditetstestet som visade att Pricken hade flyttat in. Hållit sig kvar. Efter drygt en månad i frysen hade den lilla cellklumpen tinat och gosat in sig i livmodern. Och nu är han här.

Tack, än en gång. Puss!

onsdag 1 december 2010

Inser att jag nog kom rätt lindrigt undan ändå

Wulffmorgenthaler – bästa på Aftonbladet