- Skrubba och sätt på potatisen (ja, alltså i en kastrull med vatten på spisen – I know what you're thinking...).
- Sätt ett ägg i äggkokaren och slå på den.
- Skär den tinade fisken i portionsbitar.
- Koka upp en halvliter fiskbuljong.
- Blanda mjöl och lite av mjölken i en kastrull.
- Förbanna det faktum att du gjöt fast den ena vispen i gips förra veckan.
- Späd med mera mjölk när det tjockat till sig.
- Lägg i fisken i buljongen, låt sjuda ett par minuter (sätt en timer).
- Kolla potatisen. Stenhård.
- Tacka gud för att ballongvispen är tillräckligt tung i skaftet så att den inte klarar av att stå kvar i kastrullen utan trillar ur på golvet och skvätter bort en 1/4 av såse...
- NU PIPER FISKEN!
- Men det sjuder ju för fan inte så höj värmen på plattan och slå på timern igen.
- Lägg gröna ärtor i en skål med vatten och tina dem i micron ett par minuter.
- Nu skriker äggkokarn! Hata mannen som valde det ljudet till apparaten.
- Kolla potatisen. Inte ens nära.
- Hacka ägget och lägg det i såsen som bränt fast i botten.
- Ta upp persiljan från frysen som du frös in i en fin plastburk i somras. Försök få av locket.
- Micron piper så du får tinnitus.
- Försök få av locket på persiljan för i helvete! Ta hjälp av din man.
- FISKEN STORMKOKAR!
- Skräm ditt barn med fula ord.
- Få av locket med övervåld och ta den förbannade persiljan och lägg den i såsen.
- Slog du inte av timern för fisken?!?!
- Vad säger du? Jag hör inget för timern piper.
- Fy fan vad bra med ballongvisp så att all persilja hamnar inuti den istället för i såsen.
- Kolla potatisen. Äh, det får duga.
- Lägg ärtor, fisk och potatis på en tallrik. Häll över såsen.
- Smaklig jävla måltid.
- Jaha, det skulle ha saltats också.
onsdag 17 november 2010
Torsk på Nennes vis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar