onsdag 17 november 2010

Torsk på Nennes vis

  1. Skrubba och sätt på potatisen (ja, alltså i en kastrull med vatten på spisen – I know what you're thinking...).
  2. Sätt ett ägg i äggkokaren och slå på den.
  3. Skär den tinade fisken i portionsbitar.
  4. Koka upp en halvliter fiskbuljong.
  5. Blanda mjöl och lite av mjölken i en kastrull.
  6. Förbanna det faktum att du gjöt fast den ena vispen i gips förra veckan.
  7. Späd med mera mjölk när det tjockat till sig.
  8. Lägg i fisken i buljongen, låt sjuda ett par minuter (sätt en timer).
  9. Kolla potatisen. Stenhård.
  10. Tacka gud för att ballongvispen är tillräckligt tung i skaftet så att den inte klarar av att stå kvar i kastrullen utan trillar ur på golvet och skvätter bort en 1/4 av såse...
  11. NU PIPER FISKEN!
  12. Men det sjuder ju för fan inte så höj värmen på plattan och slå på timern igen.
  13. Lägg gröna ärtor i en skål med vatten och tina dem i micron ett par minuter.
  14. Nu skriker äggkokarn! Hata mannen som valde det ljudet till apparaten.
  15. Kolla potatisen. Inte ens nära.
  16. Hacka ägget och lägg det i såsen som bränt fast i botten.
  17. Ta upp persiljan från frysen som du frös in i en fin plastburk i somras. Försök få av locket.
  18. Micron piper så du får tinnitus.
  19. Försök få av locket på persiljan för i helvete! Ta hjälp av din man.
  20. FISKEN STORMKOKAR!
  21. Skräm ditt barn med fula ord.
  22. Få av locket med övervåld och ta den förbannade persiljan och lägg den i såsen.
  23. Slog du inte av timern för fisken?!?!
  24. Vad säger du? Jag hör inget för timern piper.
  25. Fy fan vad bra med ballongvisp så att all persilja hamnar inuti den istället för i såsen.
  26. Kolla potatisen. Äh, det får duga.
  27. Lägg ärtor, fisk och potatis på en tallrik. Häll över såsen.
  28. Smaklig jävla måltid.
  29. Jaha, det skulle ha saltats också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar