tisdag 24 november 2009

Ett lyckopiller fyller år!

Nancy Fancypants fyller 1 år idag! Hurra!!!

Nancy gör verkligen sitt bästa för att hålla oss på bra humör. Varje dag får hon oss att skratta eller bara bli alldeles varm i magen av kärlek! Som matte skämmer jag bort henne med köttfärs, lax och annat gott och undrar sen varför hon alltid sitter vid mina fötter och tigger när jag lagar mat...

Det bästa med Nancy:
• Att hon alltid möter en i dörren när man kommer hem från jobbet. Är vi sena får vi skäll eller total ignorans och hon bara sveper tyst förbi på väg ut.

• Att hon är så himla nyfiken, precis som en Ocicat ska vara. Följer efter en upp och ner till källaren varje gång (vem kommer först!!!), kikar in i alla lådor och skåp man öppnar och hoppar upp i fönstret när man drar upp persiennen. Sen måste hon självklart kolla ner i toan för att se vad det blev eller åtminstone när man spolar; snurrande vatten är kul men läskigt. Hinner hon inte fram får man ett MEEEEEH!!!!

• Att hon numera alltid ligger mellan oss eller på oss i soffan när vi ser på tv. Så himla mysigt och avkopplande med en lealös katt. Finns det någon som kan se så skönt avslappnad ut?

• Att hon är helt vild när vi leker. Jagar allt från totaldemolerade tygmöss till hårband, morgonrocksskärp och sladdar på parketten i hallen när klorna inte får fäste (ibland fäller hon inte ens ut klorna så man undrar ju om hon inte sladdar med flit). Ibland åker hon in med huvudet före i garderoben för att hon inte hinner svänga/stanna. Och det där lilla sprattlet med rumpan hon gör innan attack är sjukt roligt att se.

• Att hon är så påhittig. En kväll hörde vi ett konstigt ljud, som blev starkare och starkare. Prassel! Helt plötsligt står det en plastpåse utanför sovrumsdörren och vill in. En plastpåse full med mjukplast för återvinning. Den har hon släpat upp från källaren (jag säger ju det, hon gillar verkligen inte mjukplast), och efter en stark insats gick dörren upp så pass mycket att hon kunde skjuta in påsen till oss. Jahapp. Tack?!?! Hon försökte få den under sängen, där hon har sin avrättningsplats, men det var för trångt. Jag fick vara bad guy och slänga in påsen i en garderob så vi kunde sova. Men det skar i hjärtat, som hon kämpat! I brist på mjukplast dödar hon numera mina stickade mössor under sängen. Tur att de inte luktar nämnvärt...

• Att hon pratar så mycket. Det är MEEEEH eller mehmehmhe eller också låter hon som en geckoödla. Geck ooouuuuu! Och vi svarar. Mememeh! MeeeEE?? Ett annat ljud hon har är när hon jagar laserpekaren eller fåglarna ute i trädgården. Ett sorts klapprande hårbollshost...

• Att hon är så graciös och snygg. Hon vickar t o m på rumpan när hon går! Pälsen är hur cool som helst med prickarna och ränderna, och så himla len!

• Att hon tycker om oss lika mycket. Vi gruppkramas flera gånger varje dag och då kurrar hon högt!

*krulltrumpeter*
MEEEeheheh!!!



6 kommentarer:

  1. Vilken kärleksförklaring:-)

    Stort grattis till Nancy Fancypants! Hurra hurra!

    Hoppas att ni firar ordendligt med kalas för både katter och människor ikväll.

    /Oupsie

    SvaraRadera
  2. Grattis-MEEEeheheh till katten med det finaste namnet ever!

    SvaraRadera
  3. Iiiiih!! GRATTIS NANCY!!!!
    Hahahahaaaa hon har ungefär samma personlighet som Lipton och Tazo!! Det märks att hon har lite abyssinier i sig! :-)
    Vad var ens liv innan katterna undrar jag bara...?!?

    Vad får hon till födelsedagsmiddag då? lax eller mjukplastinbakad köttfärslimpa?

    Liptons favorit är förövrigt toast eller annat gott bröd....!
    Men nuförtiden vaktar även Tazo brödrosten när man rostar ngt.


    Grattis igen!

    SvaraRadera
  4. Grattis Nancy! Hoppas du blir ordentlig firad. =)

    SvaraRadera
  5. Nancy tackar och kurrar för era gratulationer! :-)

    Mjukplastinlindad köttfärslimpa var ju en bra idé! Hon blev annars överöst med kyckling, ostmaskar (man hyvlar av en sträng på kanten av osten och så viftar man med den framför sig så hoppar hon och tar den) och massa kramar!

    SvaraRadera
  6. Saltis förresten, synd att ni bor där ni bor och att de inte har nötterna kvar (?) för annars hade vi gärna gjort flera prick-abyssar! Vilken härlig kombination det skulle bli!

    SvaraRadera