fredag 8 januari 2010

Lika men ändå olika


Även om P gillar gulan och jag vitan och han hellre äter underdelen på frallan och jag överdelen – när det kommer till inredning så har vi samma smak. Och oftast brukar jag och P prata samma språk. Oftast.

Vi håller på att göra en ny toalett i källaren. Ett litet skrymsle under trappan ska få bli Emergency Room (tyvärr med varken George Clooney eller Noah Wyle, utan bara skit). Ett litet utrymme som jag får kliande fingrar av inför chansen att få sparka bakut mot vårt annars försiktigt folkhemsaktiga möblemang och vita väggar blahablaha för att istället ta ut svängarna rejält. Jag har mailbombat P med länkar till marockanskt kakel, rivit ut sidor ur inredningstidningar med färgglatt mosaik och fingrat på porträtt på Kungen med tjock guldram.

Igår värmde vi oss i väntan på bussen inne i en mycket strategiskt placerad inredningsbutik. Pär såg en kolonn med mosaikprover och stegade fram och sa, precis som jag hoppades, att vi kan ju ta i lite mer vågat eftersom det är så litet utrymme. Vid det här laget studsade jag bredvid honom. Till exempel den här, sa han, och pekade på en mosaikbit med två vita nyanser. Eller den här. Nu pekade han på en annan bit med tre oerhört vågade kommunalgrå nyanser, och jag tittade stumt på honom innan jag stammade att det var ju modigt med vitt eller grått.
Hur vulgärt som helst. Extravaganza.

Jag och P pratar oftast samma språk. Oftast. Eller vi säger samma saker i alla fall. Alltid något.

3 kommentarer:

  1. Hahahaa!
    tycker ni ska satsa på spegeltak också! Och glasmosaikgolv med härliga färger! Lite krusiduller!
    :-)
    Eller så kör ni superasketiskt med vitt o kommunalgrått MEN har supercoola färger på olika saker där! Sådant går ju att byta också om man tröttnar....
    Äsch, så länge det handlar om inredning så går det oftast att komma till ngt beslut som båda kan förlika sig med. jag är itne orolig.
    Det är jobbigare om mna har vääldigt olika namnsmak....
    Om ena parten vill att barnet ska heta ngt i traditionell stil som Agnes, Erik eller så. Medan den andre mer vill tänja gränsersna och satsa på namn som Nova-Gull, Månstråle, Ikea-Ivan, Elvis eller så.... DÅ kan det bli lite trixigt. ;-)

    SvaraRadera
  2. Skrattar och gnuggar lite på tidningspapper.

    /A

    SvaraRadera
  3. Saltis
    :-D IKEA-Ivan, tack för uppslaget! Vi får försöka mötas på mitten som vanligt, så det kanske blir grått golv men med en stor jävla flamingo i mosaik som blinkar med lysdioder i ögonen när man spolar.

    A
    hahahahah, tack för pappershistorien, det gjorde min dag! :-D

    SvaraRadera