onsdag 17 februari 2010

Surprise!

Jag älskar överraskningar.

JAG ÄLSKAR ÖVERRASKNINGAR!

Jag visste i och för sig att det skulle dyka upp ett litet försenat julkort i brevlådan. Från USA!

Ni vet ju hur det är "over there". Hamburgarna är som brunnslock, skyskraporna flera kilometer höga och den genomsnittlige amerikanen väger ett halvt ton. I Sverige är julkorten i A6, med en Jenny Nyström-tomte tryckt i fyrfärg på oliksidig, 300 g kartong . Ambitiösa människor slår på stort och gör ett, håll i er, 4 sidor A6-kort med stämplar och glitter, änglahår och färgat papper, dock inte så mycket att det går över portogränsen på 5 kronor (helst).

I USA är ett julkort tydligen en stor jiffypåse med ett pyssligt litet rött kort, med stansade stjärnor och värmande text. Så långt rätt lika här hemma. Förutom det består ett julkort av två gigantiska påsar med choklad fylld med jordnötssmör (nu börjar jag dregla bara av tanken på att de ligger och väntar hemma i skafferiet), plåster med din egen nuna tryckt på (jag gör mig bra på plast), gashämmande medicin (vet dock inte om detta är extended version) och, om jag inte glömt något nu eftersom det är så svårt att koncentrera mig på något annat än jordnötssmör, även mycket uppskattade kattleksaker som redan gömts, slitits och bitits i, kastats upp i luften och strukit kärleksfullt mot (Nancy skäms lite för att hon inte skickat något tillbaka...).

Are you impressed? I am impressed!

Så än en gång: TACK! Fina, fina du! Hälsa familjen och önska god jul och gott nytt år tillbaka! :-)

2 kommentarer:

  1. :-)
    Glad att det kom fram till slut.
    Du vet väl att en av anledningarna till att julkortet blev så välfyllt var just det att det dröjde så lääänge innan det kom iväg.. Så det hanns med att stoppas i mer och mer saker haha!

    SvaraRadera
  2. :D
    nä, så här är alla julkort från amerikat, var inte blygsam nu. :-D

    SvaraRadera